<button id="nb4tj"><object id="nb4tj"></object></button>
    1. <em id="nb4tj"></em>
      1. <em id="nb4tj"><acronym id="nb4tj"><input id="nb4tj"></input></acronym></em>
      2. <rp id="nb4tj"></rp>
        您的位置: 主頁 > 新聞 >
        新聞

        2020年,T1D收到awinic的一個委托,改造其位于上海市莘莊區的一座廢舊倉庫。我們的工作主要是為awinic打造一個集辦公、測試為一體的實驗中心。

        In 2020, T1D received a commission from awinic to reconstruct a waste warehouse in Xinzhuang District of Shanghai, which entrusted us to build a lab center that integrates work and testing.

         

        設計之前 Before the design

         

        ∇ 倉庫原貌 Original look of the warehouse

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        在設計初期,我們面臨的首要問題是:如何用積極的態度去回應這塊消極的廠地。

        The first problem we faced in the early stage of design was how to respond to this negative factory site with a positive attitude.

        這座倉庫的前身只具備存儲貨物的作用,因此在空間布置上毫無章法,空間利用率降低。雜亂無序的周圍環境也讓企業形象獨立性成為挑戰。

        The predecessor of this warehouse only had the function of storing goods, so there was no deliberate design in the space layout, showing low space utilization rate. The disordered surroundings also impose a challenge to establish an independent corporate image.

        另外,我們考慮的不僅僅是空間本身存在的問題,我們更加關心的是如何用設計賦予空間生命力,一個傾注了情感的設計,可以賦予空間鮮活的生命。

        In addition, the problems of the space itself are not the only concern for us, but more importantly, we are more concerned about how to grant vitality to the space through the design. A design that is full of emotion can give fresh and lively life to the space.

         

        第一視覺 The First Vision

         

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        ∇ 建筑外立面 Facade of the Architecture

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        建筑外觀作為參觀者的第一視覺中心點,設計師根據awinic的企業形象,將整棟樓的建筑外都以艾為藍為主色調,在原有建筑造型的基礎上,使空間更具識別性。

        Since the appearance of the building is the first visual center of visitors, the designer takes awinic blue as the main tone outside the whole building according to the corporate image of awinic, which makes the space more recognizable on the basis of the original architectural shape.

         

        自然律動 The Natural Rhythm

         

        ∇ 前臺大廳 Lobby

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        入口處整體統一簡潔,我們嘗試用克制的設計語言去呈現出簡單明凈的空間關系。醒目的發光企業標識,以艾為藍為主色調的沙發座椅,圓形的洞口,這一切都為空間增添了靈動趣味。

        We make the entrance unified and concise. We try to present a simple and clear spatial relationship with restrained design language. The eye-catching luminous logo, the sofa chair with awinic blue as the main tone and the round hole add smart elements to the space.

         

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        大廳右側的拱形門創造了不規律的空間,它既是獨立的,又和空間相互交融。自然而然帶動著空間的節奏,同時保證空間使用的流動性與靈活性。

        The arched door on the right side of the hall creates an irregular space, which is both independent and integrated with the whole space. Naturally it drives the pace of the space, while ensuring the mobility and flexibility of space use.

         

        和諧的空間層次 Harmonious Space Hierarchies

         

        ∇ 小型會議室 Small Conference Room

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        艾為藍作為企業標志色,我們將它大量的運用在空間中,不同明度的灰色與艾為藍進行組合,提升了空間的層次感,營造出清透干凈的質感。

        We have employed awinic blue, the identification color of the enterprise, greatly to the space. Gray at different lightness and awinic blue are combined to enhance the hierarchy of space and create a transparent and clean texture.

        以拱形為造型的小型會議室在滿足了客戶功能性需求的同時又為空間增添了神秘感。

        The arched small conference room not only meets the functional needs of customers, but also adds a sense of mystery to the space.

         

        經典元素的運用 Application of Classic Elements

         

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        拱形作為最經典的元素,它有一種和諧、莊嚴的感覺,而且往往能帶來一種獨特的、百看不膩的永恒美感。

        Arch, as the most classic element, has a harmonious and solemn feeling, and often brings a unique and eternal beauty that one will never be tired of.

        在本案設計中,設計師大量使用拱形元素,為進入者帶來獨特的感官體驗。

        In the design of this case, the designer uses a lot of arched elements to bring unique sensory experience to the visitors.

         

        ∇ 拱形走廊 Arched Corridor

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        設計師在原始的空間框架內嵌入新的空間關系,使空間造型恰好可以讓曲線延伸,形成拱形走廊,成為使用者們最常接觸的場地和形成進入者與空間之間的關系。

        The designer embeds new spatial relations in the original spatial framework, exactly extending the curve to form an arched corridor, which becomes the most frequently contacted site for users and forms the relationship between visitors and space.

        針對測試與辦公的雙重屬性,其內部空間構想是會讓人精神上感到純粹的場所,有的空間是“無限的”,有的空間是“有限的”,“無限空間”與“有限空間”通過玻璃和洞口融為一體。

        In view of the dual attributes of testing and working, the conception of its internal space is to make people feel pure spiritually. Some spaces are “infinite” while some are “limited”, but the “infinite space” is integrated with the “limited space” through the glass and the hole.

         

        ∇ 員工餐廳 Staff Canteen

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        員工餐廳是本案一個重要的功能區域,這是公司特地為員工提供的一個大型聚會場所,設計團隊的任務是創建一個可以用餐、咖啡、日常交流于一體的放松空間。

        The staff canteen is an important functional area in this case, which is a large gathering place specially provided by the company for employees. The task of the design team is to create a relaxing space that can integrate meal, coffee and daily communication.

        設計師用大面積的透光玻璃滿足了客戶對空間通透性的需求,陽光傾瀉而入,漫射在木質桌椅上,一切都剛剛好。

        The designer uses a large area of transparent glass to meet the needs of customers for space permeability. The sunlight pours in and diffuses on the wooden tables and chairs. Everything is just right.

         

        ∇ 洗手間 Washing Room

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        洗手間往往是一個容易被忽略的空間,設計師認為他們也應該有自己的靈魂,設計師以小艾小為的卡通形象為導示標識,創建了一個豐富多彩的洗手間。

        The washing room is often a space that is easy to be ignored. The designer believes that washing rooms should have their unique soul, so he creates a colorful washing room with the cartoon image of boy awinic and girl awinic as the sign.

         

        ∇ 一層平面布置圖 First Floor Layout

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        ∇ 二層平面布置圖 Second Floor Layout

        實驗中心設計,上海艾為實驗中心,艾為實驗中心設計,艾為實驗中心,艾為集成電路技術實驗中心總部設計,艾為集成電路技術實驗中心總部,科技公司實驗中心設計,科技公司辦公室設計,艾為辦公室設計,上海艾為辦公室,時象設計,時象空間設計,項目投稿

         

        項目信息

        項目名稱:艾為實驗中心
        項目地址:中國 上海
        設計單位:時象空間設計(上海)有限公司
        施工單位:時象空間設計(上海)有限公司
        項目面積:2000㎡
        完工日期:2020年



        上海市閔行區華中路6號七寶德必易園A116室
        ? 2019 CRITICAL T1D. ALL RIGHTS RESERVED.PRIVACY
        滬ICP備18029852號-1

        商務洽談:李健
        聯系方式:021-62081078
        24小時熱線:18101867099